SKRÅVEJENS SKOLEFRITIDSORDNING

For åbningstider og personale se nederste på siden - så ser du nemlig også alt det andet .

HISTORIE:
Skråvejen har eksisteret som børneinstitution siden 1978. Den 1.august 1999 blev
  institutionenlavet om til skolefritidsordning. Skråvejens SFO flyttede ind på Skovbyskolen d.1.august 2001.

NORMERING:
Skolefritidsordningen har ca. 190 indmeldte børn fra børnehaveklassealderen til 2. klasse. Ansatte hertil ses nederst på siden.

I efteråret 2008 begyndte vi at bringe mere fokus på bevægelse i hverdagen. Vi indgik samarbejde med DGI og skanderborg kommune om at blive uddannet og certificeret til bevægelses SFO.Hele personalet har deltaget i det grundlæggende forløb og efterfølgende er der blevet 2 uddannet til motorikvejledere og 1 motorikassistent. Se vores bevægelsespolitik.Bevægelse er mange ting og vi prøver i hverdagen at tænke bredt for at ramme så mange børn som muligt.

Det kunne f.eks. være dans.

TRADITIONER

FASTELAVN:
Fest for børnene med udklædning og tøndeslagning, leg, dans og konkurrencer med de voksne.
Åbent hus for forældre om eftermiddagen.

HØSTFEST/BAZAR:
Afholdes hvert år 1. lørdag i september. Et kæmpe arrangement der bliver til i samarbejde mellem forældre og personale.

SKOVDAGE:
Alle grupper har skovdage i løbet af foråret. Her leger vi og undersøger skovens mangfoldighed af dyr og planter. Vi laver mad på bål, snitter og fortæller røverhistorier.

KARNEVAL:
Hvert år op til kristi himmelfartsferien er der karneval gennem Galten by. I ugerne op til karneval skal der øves i sang, sambadans, styltegang, trommeslagning mm. Børnene laver pynt til hår og trommer og der bliver syet tøj til optoget.

ROLLESPIL PÅ MOSEN
De kommende 3.klassebørn bliver ofte inviteret til rollespil på mosen, som er deres fremtidige miniklub. Samarbejdet resulterer i nogle fantastiske dage med kamp, eventyr og indlevelse. Børnene får et kendskab til såvel personalet, børnene og stedet.

OL på skråvejen
Hvad enten solen skinner eller vi får våde kinder er børnene altid klar til at dyste mode de andre institutioner i omegnen. Vi har afholdt OL på skråvejen de sidste 5 år i træk med omkring 450-550 børn og voksne.

Overnatninger på skråvejen
Vi har overnatninger med børnene i de grupper de går i. Vi hygger og leger om aften og byder på morgenmad dagen efter for forældre og søskende hvor aftenens begivenheder fortælles.

JULEARRANGEMENT:
Lucia-optog med Åbent Hus. I december måned emmer og dufter huset af jul og de store piger øver sig i at gå lucia, mens andre bager julekager eller klipper julepynt. Det hele kulminerer luciadag med åbent hus arrangement og selvfølgelig luciaoptog gennem huset.

Skønne, sjove luciapiger

PIGE-/DRENGEDAGE:
hver måned deler vi børnene op efter køn i to dage. Den ene dag er pigerne ude og drengene inde og dagens efter modsat. Det er vigtigt med tøj efter vejret. Vi oplever dage hvor drengene får plads indenfor til at fylde, de tør lave ting som syning når pigerne ikke er der. Deres kønsidentitet bliver styrket. Pigerne får også plads til at fordybe sig mere og lege mere uforstyrret. De tør også flere drengeting når drengene ikke er der.

billede kommer snart!

ÅBNINGSTID:
Mandag -Torsdag        6.30-8.00 og 12.45-17.00
Fredag                    6.30-8.00 og 12.45-16.30

Alle skolefridage          6.30-17.00
Fredag                     6.30-16.30

telefonnummer: 8794 3170  telefonen er lukket fra 8.00-11.30 samt 12.00-15.00 på skoledage i  ferieperioder er den åben når vi er hjemme Vi sender børn afsted 15.30 og 16.30.

Lukkedage er gundlovsdag og 24/12:
Vi har åbent fredagen efter Kristi Himmelfartsdag og mellem jul og nytår, men det kræver tilmelding, hvis ingen tilmeldte holder vi lukket.
Forældre der har behov for pasning på ovenstående dage skal kontakte SFO-leder Jonas Thomsen med henblik på pasning. I uge 29 og 30 samarbejder vi med Gyvelhøj SFO -i lige år er vi på skråvejen i ulige år er vi på gyvelhøj SFO.

Skråvejens personale

SFO-leder Jonas Thomsen

Uglerne:

pædagog                             pædagog                        pædagog                           pædagog

Pia Holmgaard                   Susan Sørensen             Lis Cæsar                            Lisa Jakobsen
     Slørugle                             Slørugle                         Natugle                               Natugle

Kattene:

pædagog                          pædagog                                             pædagog
Carsten Baldus                Heidi Laursen                                      Helle Ingerslev
tigerne                               Tigerne                                              Panterne

Hvalerne:

pædagog                                 pædagog                             pædagog                           pædagog